Zajmujemy się produkcją urządzeń wykorzystywanych w branży cukierniczej
oraz piekarniczej a także w innych gałęziach przemysłu spożywczego.
Wyroby firmy JFM Urządzenia Cukiernicze
Napisz do nas a my chętnie skontaktujemy się z Tobą.
Mieszalnik-podgrzewacz cukierniczy serii CM
Uniwersalne urządzenie do przygotowywania, podgrzewania i mieszania czekolady, polew, lukru, pomady oraz wszystkich innych produktów termo-rozpuszczalnych wykorzystywanych w cukiernictwie.
Charakterystyka:
konstrukcja kotła wykonana w całości ze stali kwasoodpornej 1.4301 AISI 304, 1.4404 AISI 316L
mieszadło śrubowo-ramowe napędzane motoreduktorem z przekładnią ślimakową
elektryczny zespół grzewczy składający się 6-ciu niezależnych grzałek oporowych
płaszcz wodny z pompą cyrkulacyjną dla uzyskania jak najlepszego rozkładu temperatury
Sterowanie mikroprocesorowe temperatury wsadu, płaszcza wodnego, czasu pracy kotła
Izolacja termiczna kotła
odprowadzenie pary wodnej
wlew wody/zawór spustowy
Zalety:
łatwe i szybkie przygotowanie produktu
utrzymanie stałej temperatury wsadu z dokładnością 0,1 st.C
utrzymanie płynności polewy przez kilkanaście godzin po odłączeniu zasilania
możliwość zastosowania sekcji pompującej do zasilania kolejnych urządzeń w linii produkcyjnej (sterowanie w standardzie)
mobilność
niewielkie gabaryty urządzenia.
Typ mieszalnika
CM-100
CM-200
Pojemność kotła [l]
100
200
Wymiary zewnętrzne [mm]
800x1000
800x1250
Moc silnika motoreduktora [kW]
0,37
0,75
Zakres regulacji temperatury [°C]
0 – 99
0 – 99
Moc kotła (ogrzewanie elektryczne) [kW]
3
4
Zasilanie
32A 250/400V 5P IP44
32A 250/400V 5P IP44
Wykonanie (materiał)
AISI 304
AISI 304
Przyłącze wody
½”
½”
Masa urządzenia [kg]
~150
~180
Obroty mieszadła [obr/min]
~24
~24
Możliwość wykonania mieszalnika w dowolnej specyfikacji i pojemności. Z dowolnym systemem ogrzewania, typem mieszadła i mocą. Pojemności od 100 do 10000 litrów.