Zajmujemy się produkcją urządzeń wykorzystywanych w branży cukierniczej
oraz piekarniczej a także w innych gałęziach przemysłu spożywczego.

Wyroby firmy JFM Urządzenia Cukiernicze




Napisz do nas a my chętnie
skontaktujemy się z Tobą.





Mieszalnik-podgrzewacz cukierniczy serii CM

Uniwersalne urządzenie do przygotowywania, podgrzewania i mieszania czekolady, polew, lukru, pomady oraz wszystkich innych produktów termo-rozpuszczalnych wykorzystywanych w cukiernictwie.





Charakterystyka:

  • konstrukcja kotła wykonana w całości ze stali kwasoodpornej 1.4301 AISI 304, 1.4404 AISI 316L
  • mieszadło śrubowo-ramowe napędzane motoreduktorem z przekładnią ślimakową
  • elektryczny zespół grzewczy składający się 6-ciu niezależnych grzałek oporowych
  • płaszcz wodny z pompą cyrkulacyjną dla uzyskania jak najlepszego rozkładu temperatury
  • Sterowanie mikroprocesorowe temperatury wsadu, płaszcza wodnego, czasu pracy kotła
  • Izolacja termiczna kotła
  • odprowadzenie pary wodnej
  • wlew wody/zawór spustowy

Zalety:

  • łatwe i szybkie przygotowanie produktu
  • utrzymanie stałej temperatury wsadu z dokładnością 0,1 st.C
  • utrzymanie płynności polewy przez kilkanaście godzin po odłączeniu zasilania
  • możliwość zastosowania sekcji pompującej do zasilania kolejnych urządzeń w linii produkcyjnej (sterowanie w standardzie)
  • mobilność
  • niewielkie gabaryty urządzenia. 
Typ mieszalnika CM-100 CM-200
Pojemność kotła [l] 100 200
Wymiary zewnętrzne [mm] 800x1000 800x1250
Moc silnika motoreduktora [kW] 0,37 0,75
Zakres regulacji temperatury [°C] 0 – 99 0 – 99
Moc kotła (ogrzewanie elektryczne) [kW] 3 4
Zasilanie 32A 250/400V 5P IP44 32A 250/400V 5P IP44
Wykonanie (materiał) AISI 304 AISI 304
Przyłącze wody ½” ½”
Masa urządzenia [kg] ~150 ~180
Obroty mieszadła [obr/min] ~24 ~24

Możliwość wykonania mieszalnika w dowolnej specyfikacji i pojemności. Z dowolnym systemem ogrzewania, typem mieszadła i mocą.
Pojemności od 100 do 10000 litrów.



www.jfmmachina.pl   stat4u